Iloa elämään vastuullisesti

Veikkaus on suomalainen rahapeliyhtiö, suomalaisille pelaajille. Yritys tarjoaa laadukasta peliviihdettä luotettavasti ja vastuullisesti tuottaen suomalaiselle yhteiskunnalle 10 miljoonaa euroa joka viikko. Veikkaukselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki ja Avainlippu-merkki.

Pelien historiaa jo 75 vuotta

Veikkaus on perustettu 75 vuotta sitten vuonna 1940. Yrityksen nimi oli alun perin Oy Tippaustoimisto Ab. Heinäkuussa 1940 Suomen Urheilulehti järjesti lukijoilleen nimikisan, koska Ruotsista periytyvä sana tippaus taipui huonosti suomalaisten suuhun. Lehti sai 67 erilaista ehdotusta, joista kilpailulautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä tippaus-sanan tilalle sanan veikkaus. Kilpailun voitti herra Lasse Autere Hyvinkäältä. Kakkossijalle ylsi ehdotus veikka ja kolmossijan nappasi helsinkiläisherran ehdotus ounastelu.

Näin kaikki alkoi:

17.7.1940 kolme urheilujärjestöä (Suomen Palloliitto, SVUL ja TUL) allekirjoitti perustamissopimuksen
25.7.1940 Oy Tippaustoimisto Ab:n perustamisyhtiökokous pidettiin Olympiastadionilla
4.9.1940 oli ensimmäisen Voittajaveikkauksen (nykyinen Vakioveikkaus) kuponkien jättöpäivä

Kohti hyviä tuloksia vastuullisesti

Nykyään Veikkauksella työskentelee noin 330 ihmistä. (31.12.2014) Veikkauksella on Vantaalla sijaitsevan pääkonttorin lisäksi myyntikonttorit Tampereella, Vaasassa, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Vuonna 2015 yhtiö panostaa erityisesti sähköisen liiketoiminnan ja tuotevalikoiman kehittämiseen. Tavoitteena on vahvistaa tunnesidettä asiakkaisiin asiakaskokemuksen ja edunsaajatietoisuuden paranemisen kautta. Kustannustehokkuutta haetaan muun muassa sisäisten prosessien tehostamisen kautta. Yhtiössä kiinnitetään erityistä huomiota myös vastuullisen toimintakulttuurin varmistamiseen.

Veikkaus tavoittelee vuonna 2015 jälleen edellisvuotta parempaa tulosta. Vakaan tuloutuksen edunsaajille varmistavaan tulosparannukseen ylletään jatkuvalla ja vastuullisella kehittymisellä sekä kustannustehokkuudella.

Veikkaus_pallot

Yhteiskunnallinen yritys -merkki täydentää viestintää vastuullisuudesta

Veikkauksen toiminta on vahvasti yhteiskunnallista. Veikkaus tuottaa suomalaiselle yhteiskunnalle veikkausvoittovaroja yli 500 miljoonaa euroa vuodessa. Veikkauksen tuotto muodostaa pääosan opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnalle ja nuorisotyölle osoittamasta kokonaisrahoituksesta. Taiteen rahoituksessa veikkausvoittovarojen osuus koko budjetista on noin puolet ja tieteen noin neljäsosa.

Veikkauksen teettämässä yhteiskuntavastuututkimuksessa Veikkaus sai parhaat arviot luotettavuudesta ja vastuullisuudesta. Termi ”yhteiskunnallisesti vastuuntuntoinen” sopii suomalaisten mielestä parhaiten vertailluista 13 yrityksestä Veikkaukseen. (Taloustutkimus: toukokuu 2014, 1002 vastaajaa)

Jokainen veikkauslainen on mukana huolehtimassa siitä, että yhteiskuntavastuu toteutuu ja että sitä edistetään yhtiön päivittäisessä toiminnassa. Yhteiskunnallinen yritys –merkin avulla voimme täydentää viestintäämme Veikkauksen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Lue lisää Veikkauksesta>>

Katso video

Jaa artikkeli