FRENN tarjoaa rentoa räätälöintiä

transparent image

Tekstiilibisneksen konkarit Jarkko Kallio ja Antti Laitinen uskovat, että suunnittelutyön säilyminen Suomessa on merkityksellistä. FRENNin mallisto on valmistettu Euroopassa ja suunniteltu eurooppalaiselle miehelle. Mies tarvitsee uudenlaisia työvaatteita, jotka mukautuvat työstä vapaa-aikaan.

FRENNin mieli vie maailmalle. Pitkän ja palkitun uran tekstiili- ja vaateteollisuudessa tehneet Kallio ja Laitinen yhdistivät voimansa vuonna 2013. Laitinen suunnittelee FRENNin vaatteet ja hoitaa tuotannon, Kallio rakentaa brändiä, markkinoi ja myy.

– Laadukas ei tarkoita tylsää. Tyylikäs voi olla rento. Vaatteemme erottuvat ja niissä voi elää mukavasti aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Sloganimme onkin ”Rentoa räätälöintiä”, Kallio sanoo.
Vaatteet ommellaan Virossa eurooppalaisista kankaista.

– Tiedämme tarkalleen, missä olosuhteissa vaatteet syntyvät, Kallio vakuuttaa.
FRENN on ollut olemassa 1,5 vuotta ja sen vientiä rakennetaan parhaillaan. Omistajat ovat osallistuneet lukuisille kansainvälisille messuille ja kiertäneet tapaamassa sisään-ostajia ja verkostoitumassa. Ensimmäisiä tuloksia saatiin jo vuonna 2014, kun saksalainen A Good Man otti FRENNin valikoimiinsa Berliinissä.

– Kontakti johtaa aina toiseen ja niin verkostomme kasvaa. Suunnittelukin on suomalaista työtä. Sitä tuomme kotimaassa esiin Design from Finland -merkillä. Viennissä korostamme enemmän olevamme Helsingistä, Skandinaviasta ja Euroopasta. Ne herättävät sopivia mielikuvia, Kallio kertoo.
FRENN tavoittelee erityisesti Saksan, Keski-Euroopan ja Skandinavian markkinoita. Merkittävän osan tuotannosta suunnitellaan menevän vientiin.

FRENN

Perustettu 2013
Henkilöstö 3 + harjoittelijat
Kohderyhmä 30–50-vuotiaat kaupunkilaismiehet
Slogan ”Rentoa räätälöintiä”
Verkkokauppa ja jälleenmyyjiä ympäri Suomea

Teksti Päivi Brink
Kuvat FRENN

Jaa artikkeli