Ajankohtaista aiheesta: Innovatiivisuus

Miksi Suomessa pelätään hankkia kotimaista?

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset kuntapäättäjät haluaisivat julkisissa hankinnoissa tukea kotimaisia ja paikallisia tuotteita huomattavasti nykyistä enemmän. Päättäjät pitävät hinnan painoarvoa julkisissa hankinnoissa liian korkeana ja sitä haluttaisiin siirtää nykyistä voimakkaammin tuotteiden ja palveluiden paikallisuuteen, kokonaistaloudellisuuteen ja työllistäviin vaikutuksiin.

Kunnilta puuttuu innovatiivisuus julkisista hankinnoista

Nykyisen hallituksen ohjelmassa on asetettu tavoite, jonka mukaan 5 % kaikista julkisista hankinnoista tulisi olla innovatiivisia hankintoja. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kuntapäättäjät eivät kuitenkaan näe oman kuntansa hankintojen olevan kovin innovatiivisia, mutta innovatiivisten hankintojen lisääminen ja hallituksen tavoite saavat vahvaa tukea kuntakentässä.

Terveydenhoidon palvelumalli, jossa jokainen voittaa

Fysi Partners Finland Oy on tienraivaaja, jonka missiona on tarjota asiakkaille lähipalvelut ja samalla turvata pienyrittäjien toiminnan jatkuminen ja alan työpaikat. Se on kehittänyt poikkeuksellisen palvelumallin, jossa pienuus on voimavara, joka tarkoittaa toimivia lähipalveluja, kasvua ja kustannustehokkuutta kaikille.