Fixuralle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Vaasassa toimivalle Fixuralle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Fixura on Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys, jossa yksityishenkilöt voivat hakea rahoitusta suoraan yksityisiltä sijoittajilta.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

– Kotimaisena yrityksenä Fixura liittyi Avainlippu-yritysten joukkoon. Näemme kotimaisuuden tärkeänä hyvinkin pirstaloituneella ja monikansallisella rahoitusalalla, jonka vuoksi Fixura ylpeänä kantaa Avainlippu-tunnusta. Haluamme viestittää olevamme luotettava suomalainen vertaislainayritys, joka tarjoaa edullisia rahoituspalveluita suomalaisille.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo.

Lisätietoja

Svante Wahlbeck, toimitusjohtaja, 040 663 0223, svante.wahlbeck@fixura.com
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Fixura – Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys
Fixuralla on tänä päivänä yli 95 000 rekisteröitynyttä käyttäjää, joten olemme Pohjoismaiden suurimpia vertaislainayrityksiä. Suomen markkinoilla olemme luotettava uranuurtaja – kun aloitimme toimintamme vuonna 2010, muita vastaavia yrityksiä ei vielä ollut.

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan.