Yhteiskunnalliset yritykset Suomen Komediateatteri ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus yhteistyöhön

Suomen Komediateatteri ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus aloittavat vuoden kestävän yhteistyön, jonka tavoitteena on suomalaisen työn edistäminen ja materiaalin uudelleenkäyttö. Molemmilla yrityksillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

– Suomalaisen Työn Liiton näkökulmasta on ilahduttavaa, että kaksi näin erilaista toimijaa löytävät luontevan tavan tehdä yhteistyötä. Yhteistyösopimus palvelee sekä arvolähtökohdiltaan että käytännön tekemisen tasolla molempia yrityksiä, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää vastuullisesti toimiville yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Yhteiskunnallinen yritys -merkki voi yhdistää täysin eri aloilla toimivia yrityksiä, kuten Suomen Komediateatteria ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskusta.

Suomen Komediateatteri viettää ensi vuonna Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi Kotimaisuuden vuotta, jolloin kaikki ohjelmistoon tulevat näytelmät ovat kotimaisia kantaesityksiä. Komediateatterin kaikkien esitysten lavasteet ja tarpeisto tulevat Kierrätyskeskuksesta. Yhteisistä projekteista ensimmäisenä ensi-iltansa saa Kiti Kokkosen käsikirjoittama ja Olka Horilan ohjaama Myydään 3h+k, jonka ensi-ilta on Aleksanterin teatterissa 1.2.2017.

Suomen Komediateatteri on ensimmäinen ammattiteatteri Suomessa, jolle Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin osituksena hienosta kulttuurialan työstä ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

 – Komediateatteri tekee tärkeää työtä kulttuurin parissa ja työllistää laajasti teatterialan ammattilaisia. Työllistäminen on ympäristötyön ohella tärkeä osa myös Kierrätyskeskuksen toimintaa. Tällaisilla yrityksillä on suuri kysyntä ja merkitys tänä päivänä, Lausala toteaa.

Lisätietoja

Annika Grahn, markkinointijohtaja, Suomen Komediateatteri, p. 050 462 9660, annika.grahn@suomenkomediateatteri.fi
Seija Vennervirta, viestintäpäällikkö, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, p. 0400 348 104, seija.vennervirta@kierrätyskeskus.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@suomalainentyo.fi

Suomen Komediateatteri on Ere Kokkosen vuonna 1995 perustama helsinkiläinen ammattiteatteri ja perheyritys jo toisessa polvessa. Suomen Komediateatterin pääasiallinen tehtävä on laadukkaan kotimaisen ja komediallisen teatterin tekeminen. Teatterilla on 2-5 ensi-iltaa vuodessa, joista valtaosa on kotimaisia kantaesityksiä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia. Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla kuusi myymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Sen muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään yrityksen toiminnan ja tavoitteiden edistämiseen.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 900 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on yli 3000 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. www.suomalainentyo.fi