Yhteiskunnallinen yritys

Det finns fortfarande beställning för den hundraåriga verksamheten

Visste du att Förbundet för Finländskt Arbete grundades redan 1912 och detta innebär ju snart en verksamhetstid på 110 år, visst går tiden fort. Förbundet grundades i Tammerfors ursprungligen för att arrangera veckan för att främja inhemsk industri, alltså finska veckan, och dessa veckor arrangerades flera gånger mellan 1913 och 1975.

Undersökning: Kommunernas beslutsfattare och företagen ser en möjlighet att välja arbete till Finland i kommunal upphandling

I en undersökning för Förbundet för Finländskt Arbete framgår att allt fler kommuner, t.o.m. 69 procent, har en upphandlingsstrategi eller ett upphandlingsprogram. Dessutom har många kommuner antecknat att de strävar efter att välja lokala eller inhemska producenter i sina upphandlingar. Upphandlingsbesluten stöder inte alltid ett lokalt eller finländskt val, eller entreprenörerna känner åtminstone inte till kommunernas metoder för detta trots att aktörernas åsikter i många saker har närmat sig varandra.

Förbundet för Finländskt Arbete lyfter ansvarsfullhet som ett medlemskriterium

Förbundet för Finländskt Arbete har tillsammans med sina medlemsföretag fastställt vad ansvarsfullt arbete i Finland innebär. Att skapa arbetsplatser, ansvarsfullhet i produktion och anskaffningar samt att sköta om anställdas kunnande och välmående är principerna för ansvarsfullt arbete som Förbundet för Finländskt Arbete har fastställt och till vilka de 4500 medlemssamfunden engageras till.  Förbundet inleder ett omfattande utbildningsprogram för sina medlemsföretag. Programmet stöder företagen i ansvarsfullt arbetet och hur detta kommuniceras.

Folkhälsan har beviljats märkena Nyckelflaggan och Ett samhälleligt företag

Förbundet för Finländskt Arbete har beviljat Samfundet Folkhälsan, Folkhälsan Välfärd Ab och Folkhälsan Utbildning Ab märket Nyckelflaggan som tecken på en tjänst som är producerad i Finland och som sysselsätter folk i Finland, samt rätten att använda märket Ett samhälleligt företag som tecken på att man lyckats förena affärsmässiga och samhälleliga mål.