Mediaseuranta

Robotiikka mielletään kotihoitoon

Suomalaisen Työn Liiton teettämä Made by Finland -kampanjatutkimus osoittaa, että suomalaisista 25 prosenttia näkee robotiikan hyödyntämisen kotihoidossa positiivisena asiana. Vastaajista reilu puolet arvioi, että robotiikasta saattaa olla kotihoidolle hyötyä, vaikka heillä olikin varauksellinen suhtautuminen aiheeseen.

Suomalaiset kaipaavat kannustavampaa ilmapiiriä

Suomalaisen Työn Liiton tilaamasta selvityksestä käy ilmi, että miltei neljännes työssäkäyvistä kokee, ettei pysty kehittämään ammattitai­toaan riittävästi, vaikka työssä kehittymistä pidetäänkin erittäin tärkeänä. Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala sanoo yhteiskunnan tarjoavan kaikki eväät menestymiselle, mutta yleinen ilmapiiri ei ole kannustava.

Nummelan ekopisteillä on havaittu räikeää väärinkäyttöä

...josta voi katsoa lähimmän ekopisteen tai jäteaseman. Ympäristö Rosk’n Roll sai yhteiskunnallinen yritys -merkin Rosk’ n Roll sai Yhteiskunnallisen yritys -merkin kesäkuun alussa, sillä se tekee jätehuollossa töitä ympäristön eteen. Yhteiskunnallisen yrityksen tarkoitus on ratka...

Etsi Kotimökki 15/17 ja voita Serto-pyykinpesunesteitä!

...Serto-pyykinpesunesteitä lähes 400 pesukertaan. Serto-tuotteet on kehitetty ja valmistettu Turussa. Niille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus. Yhden paketin arvo n. 50 e. Arvomme kahdeksan palkintoa. Osallistu alla olevalla lomakkeella 2.8.2017 mennessä. Kotimökki...

Lamujoen perhekodit Oy sai Avainlipun

Pulkkilassa sijaitseva Lamujoen perhekodit Oy sai Suomalaisen Työn Liitto ry:ltä kesäkuun alussa Avainlipputunnuksen. Lamujoen perhekodit Oy:n johtaja Riina Niskalan mukaan tunnustusta haettiin lastensuojelualan tilanteen takia. Yritys uskoo Avainlipun kuvastavan heidän kilpailuetuaan.

Ekopisteillä räikeää väärinkäyttöä

Haja-asutusalueilla sijaitsevien sekajätepisteiden väärinkäyttö yleistyy kesäaikana. Rosk'n Rollin tiedottajan Tarja Salojärven mukaan sekajätepisteet on tarkoitettu ainoastaan haja-asutusalueen asukkaiden ja pisteiden käytöstä maksavien käyttöön. Ympäristön hyväksi jätehuollossa töitä tekevä voittoa tavoittelematon Rosk'n Roll vastaanotti kesäkuun alussa Yhteiskunnallinen yritys -merkin, jonka avulla tavoitellaan yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisua. Rosk'n Roll haki merkkiä tuodakseen esiin jätehuollon tärkeyttä paikallisten yritysten ja yksityishenkilöiden arjessa. Suomalaisen Työn Liitto ry on Yhteiskunnallinen yritys -merkin myöntäjä.

Metsä on meidän maisemamme

Suomalaisen Työn Liiton tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisten sielunmaisemaa kuvaa parhaiten metsä. Seuraavaksi parhaiten suomalaista sielunmaisemaa kuvaa meri, niitty, tori ja hanki.

Suomalaiset päivittivät vanhat sananlaskut

...• Ruoho on vihreämpää siellä, missä sitä kastellaan. • Parempi ystävä pöydässä kuin 10 Facebookissa. sopu, sanoo projektipäällikkö Merja Mantila Suomalaisen Työn Liitosta. Asennemuutos. Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimuksen mukaan vain 44 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä,...

Etapille mieluisa tunnustus

Lakeuden Etappi Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Toimitusjohtaja Pekka Kontion mukaan merkki on ulkopuolisen tahon todennus Lakeuden Etappi Oy:n avoimuudesta ja yhteiskunnallisesta kehitystyöstä toiminta-alueen parhaaksi.

Vastuullista liiketoimintaa

Suomalaisen Työn Liitto ry myöntää toiminnassaan yhteiskunnallista hyötyä taloudellisen voiton sijaan korostaville yrityksille Yhteiskunnallinen yritys -merkkejä. Yksi yhteiskunnallisista yrityksistä on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille asumispalveluja tuottava lohjalainen Eedi Asumispalvelut Oy. Yhteiskunnallisen yrityksen vaatimuksiin kuuluu myös avoimuus ja vastuullisuus. Merkkiä on myönnetty yrityksille vuodesta 2011 alkaen, ja merkin saaneita yrityksiä on 152.

Lähes neljännes työssäkävijöistä kokee, ettei pysty kehittämään ammattitaitoaan

Suomalaisen Työn Liiton tilaamasta selvityksestä käy ilmi, että miltei neljännes työssäkäyvistä kokee, ettei pysty kehittämään ammattitai­toaan riittävästi, vaikka työssä kehittymistä pidetäänkin erittäin tärkeänä. Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toivoo, että orastava talouskasvu tarjoaisi mahdolli­suuksia osaamisen päi­vittämiseen.

Suomalaisdesignia kodeissa

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan lähes kaikkien suomalaisten kodeista löytyy kotimaista designia. Design from Finland -merkin Brand Manager Johanna Lahti kertoo, että kotimainen design on mukana lähes jokaisen suomalaisen arjessa. Vanhemmat panostavat designiin enemmän olohuoneessa ja nuoret makuuhuoneessa.