Mediaseuranta

Vahvoista kylistä elinvoimaa

Elinvoimaa maaseudulle yhteiskunnallisella yrittäjyydellä -seminaarissa Hyvärilässä puhunut Kainuun Nuotta ry:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Karppinen korosti vahvojen kylien merkitystä ja sanoi soteuudistuksen tarjoavan osuuskunnille uusia mahdollisuuksia. Sosiotaito Oy Nurmeksessa ja Valtimolla on toiminut yhteiskunnallisen yrittämisen periaatteiden mukaan jo vuodesta 2012. Mm. perhekoteja ylläpitävä yritys ei tavoittele voittoa vaan yhteistä hyvää.

Puupolkupyörien valmistus alkaa Salossa

Juttukokonaisuus käsittelee puisten polkupyörien valmistuksen aloittamista Salossa. Artikkelin yhteydessä olevassa kainalojutussa kerrotaan, että Salossa aletaan valmistamaan myös ikäihmisten kolmipyöräisiä ja Oiva-monitoimikärryjä. Oiva-monitoimikärryllä, potkupyörällä ja potkulaudalla on Avainlippu-tunnus.

Kaasuliesiin ympäristöystävällistä biokaasua

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) taloissa käytetään nykyisin Gasumin kotimaista biokaasua maakaasun sijaan, joten vuosittaiset hiilidioksidipäästöt laskevat 300 tonnilla. Hekalla on noin 4800 kaasuliedellä varustettua asuntoa, joissa kaasua on kulutettu noin 150 000 kuutiota vuodessa. Gasumin biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu.

Turku

...Aitoossa ja ommellaan Sastamalassa ja Turussa. Eurooppalaisesta hamppukankaasta valmistetut kassit tarkistetaan ja pakataan Turussa. Tuotteilla on Avainlippu-merkin käyttö­oikeus. 7 Nokia Papu Design Oy:n trikootuotteet valmistetaan Nokialla. Puuvillalanka on peräisin italialaisesta tukusta, ku...

Monniin maakunnan kovin kasvualue

Artikkelissa käsitellään Monnin alueen kehitystä ja alueen rakentamista. Jutussa kerrotaan muun muassa, että Monnin alueella toimii kolme päiväkotia, joista Pilke Onni on saanut Avainlipun tunnustuksena Suomessa tuotettavasta palvelusta.

Kolumni: Kotimaista, kiitos!

...eivät toistaiseksi ja toivottavasti eivät koskaan kasva Lapissa. Tuskin kukaan meistä haluaa palata aikaan, jolloin appelsiini oli luksustuote. Suomalaisen Työn Liiton mukaan, jo sillä, että jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa kymmenellä eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita,...

100 hyvää Suomesta - yhteistyömalli pienyrityksille

Pienyrittäjät ovat voineet kuluneen vuoden alusta saakka osallistua 100 hyvää Suomesta -pienyritysmalliin, jossa etsitään satavuotiasta Suomea juhlistavia tuotteita ja palveluita. Suomi 100:n pääsihteerin Pekka Timosen mukaan mallin tarkoitus on edistää suomalaisten tuotteiden ja palveluiden tunnettavuutta. Mallin toteuttamisessa ovat mukana Elinkeinoelämän Keskusliitto, Kauppakamari, Suomalaisen Työn Liitto ja Suomen Yrittäjät.

Gasum tarjoaa yksityisautoilijoille kaasua kuukausihinnalla

...jopa 241 kilometriä. Biokaasu on täysin kotimaista, biohajoavista raaka-aineista tuotettua päästötöntä polttoainetta. Sille on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki. Maakaasu puolestaan on puhtain fossiilinen polttoaine, ja sen päästöt ovat 20 prosenttia pienemmät kuin bensiin...

Pelilauta uusiksi

Aalto-yliopiston professori Pekka Mattila on sitä mieltä, että strategisesta markkinoinnista on Suomessa puhuttu väärään sävyyn; siitä on tullut yritysten valtapolitiikan keppihevonen, vaikka hänen mukaansa kyse on paljon syvällisemmästä asiasta. Kainalojutussa kerrotaan UPM:n strategisesta markkinoinnista, jolla on haettu uutta kasvua biopolttoaineista. Uusien tuotteiden tunnettuutta rakennettiin liiketoimintajohtaja Sari Mannosen ahkeralla henkilökohtaisella työllä ja kumppanuudella St1:n kanssa. UPM on tehnyt yhteistyötä myös mm. Suomalaisen Työn Liiton kanssa ja saanut biopolttoaineilleen Avainlippu-merkin.

Suomen ainoa villasukkatehdas

Helsingin Villasukkatehdas Oy on ainoa perinteinen villasukkatehdas Suomessa. Kumpulaisen perheyritys omistaa tehtaan ja siellä valmistuu päivässä 300 paria sukkia. Faktalaatikossa kerrotaan, että tehdas on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja tehtaan tuotteilla on Avainlippu-tunnus.

100 hyvää Suomesta - yhteistyömalli pienyrityksille

Pienyrittäjien on ollut vuoden alusta saakka mahdollista osallistua 100 hyvää Suomesta -pienyritysmalliin, jossa haetaan Suomen satavuotista taivalta juhlistavia tuotteita ja palveluita. Suomi 100:n pääsihteerin Pekka Timosen mukaan mallin kautta suomalaisten pienyritysten osaamista pystytään tekemään tunnetuksi. Mallin toteuttamisessa ovat mukana Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomalaisen Työn Liitto ja Suomen Yrittäjät.

Kaudesta toiseen käypä kalareppu

Jakkarareppuja käsittelevässä artikkelissa mainitaan, että mm. Savotan mallit ovat kestäviä sotilasreppuja. Ne on varustettu avainlipulla ja valmistettu Suomessa.

Neljä syytä miksi seuraava autosi voisi olla kaasuauto

...parantaa lähi-ilman laatua. Biokaasu on myös ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Kattava tankkausverkosto Suomalainen Gasum on Pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja, ja sillä on Suomessa kymmeniä liikennekaasu...