Puuha Group Oy:n valmistamille tuotteille on myönnetty Avainlippu merkkinä Suomessa valmistetusta tuotteesta

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt turkulaiselle leikki- ja liikuntavälineitä valmistavalle yritykselle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Avainlippu-tunnus on myönnetty kaikille tuotteille, jotka valmistetaan Suomessa. Avainlippu-tunnuksen tuotteisiin kuuluvat: Muumi-leikkivälineet, Little Bugs -leikkivälinesarja pienille, hiekkalaatikot, keinut, leikkikatokset, liukumäet ja -tornit, leikkikeskukset, kiipeilytelineet, liikunta- ja urheiluvälineet, Street Workout -telineet, puistokalusteet, huvimajat, pihatuotteet ja pyörätelineet.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

–  Puuhalle on erityisen tärkeää, että saamme tarjota Suomessa valmistettuja tuotteita asiakkaillemme.  Valtaosa tuotteistamme valmistetaan Turun toimitiloissamme. Meille on tärkeää, että tuotteet on valmistuksen lisäksi myös suunniteltu Suomessa.  Haluamme tukea kotimaista tuotantoa ja suunnittelua, joten Avainlippu-tunnuksen käyttö on meille suuri kunnia ja ylpeyden aihe. Made in Finland – se on iso juttu, summaa Puuha Groupin toimitusjohtaja Marko Mäkelä.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 86 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Vastaajista suurin osa (57 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille, Reetta Mentu kertoo.

Lisätietoja

Niina Ketonen, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Puuha Group Oy, 044 555 0631, niina.ketonen@puuha.com
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Puuha Group Oy Tuotevalikoimaamme kuuluu perinteisten leikkikenttävälineiden ja ulkokalusteiden lisäksi ihastuttavat Muumi -ulkoleikkivälineet sekä laadukkaat ulkoliikuntavälineet. Leikkipuistoissa seikkailevat iki-ihanat Muumit kutsuvat lapsia iloiseen leikkiin ja ulkoliikuntavälineet antavat liikunnan iloa ergonomisesti ja turvallisesti kaikille, ikään katsomatta! Kestävät pihatuotteet piristävät jokaisen pihan! Kiinnitämme tuotteidemme suunnittelussa ja tuotannossa huomioita kotimaisuuteen, laatuun, kestävyyteen ja käytettävyyteen.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3500 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi