Vuoden designteko 2016 -palkinto Hakola Huonekalu Oy:lle

Suomalaisen Työn Liitto palkitsi jurvalaisen huonekaluja ja sisustustuotteita valmistavan Hakola Huonekalu Oy:n tänään Habitare-messujen yhteydessä Vuoden Designteko -tunnustuksella. Tunnustuksen kriteerit ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.

Yli 50 vuotta Pohjanmaalla toimineen perheyrityksen kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa. Oman Jurvan tehtaan työntekijöiden lisäksi yritys työllistää lukuisia puuseppiä Suupohjan alueella. Yrityksen tuotteille on myönnetty sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkki.

Palkintoraadin mukaan Hakola Huonekalu Oy jatkaa tuoreella tavalla suomalaista arjen designin perinnettä.

– Asiakas- ja käyttäjälähtöisyys korostuu sekä kuluttaja- että yritysrajapinnassa ja Hakolalla on läpinäkyvä tuotantorakenne. Kaikki tämä on nykypäivää ja on varmasti auttanut osaltaan yritystä menestymään toimialan haasteista huolimatta, palkintoraatiin kuuluva teollisuusneuvos Kari Kallonen toteaa.

Hakola saattaa yhteen nuoret lahjakkaat, kotimaiset muotoilijat sekä etelä-pohjalaisen puusepäntaidon. Tuloksena on kuluttajille uusia, mielenkiintoisia tuotteita.

– On suuri kunnia saada Vuoden Designteko -tunnustus, sillä olemme tehneet todella paljon töitä yrityksemme uudistumisen eteen. Erityisen hienoa on se, että meidät palkitaan juuri Designteosta, sillä se on asia johon olemme erityisesti panostaneet. Tämä kannustaa meitä edelleen jatkamaan valitsemallamme tiellä, sanoo Hakola Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen.

Vuoden designteko -palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy (2012), korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet (2013), puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy (2014) ja Drop-ulkoaltaita valmistava Useful Stuff Oy (2015).

Palkintoraatiin kuuluivat teollisuusneuvos Kari Kallonen, Ornamon hallituksen puheenjohtaja Kristian Keinänen, muotoilijat Saana Sipilä ja Olli Sallinen sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

HAKOLA HUONEKALU OY, FAKTALAATIKKO:

  • Vuonna 1993 perustettu huonekaluja ja sisustustuotteita valmistava yritys (Hakolan perheessä huonekaluja valmistettu yli 50 vuotta)
  • Kotipaikka Jurva, jossa tuotteet valmistetaan
  • Työllistää 12 henkeä
  • www.hakola.fi

Lisätietoja:
Johanna Lahti, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, johanna.lahti@suomalainentyo.fi, 040 591 6143
Annaleena Hämäläinen, luova johtaja, Hakola Oy, annaleena.hamalainen@hakola.fi, 050 599 0999

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2800 yritys- tai yhteisöjäsentä. Lue lisää www.suomalainentyo.fi

Avainlippu on rekisteröity alkuperämerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Avainlippuja on myönnetty jo yli 3300 tuotteelle, tuoteperheelle tai palvelulle. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta. Myönnettyjä merkkejä on jo yli 350 kappaletta.

Kuva: Hakola Huonekalu Oy